Tag: papryka

Papryka faszerowana baraniną

Papryka faszerowana baraniną

Ostatnio zasmakowałem w mięsie mielonym doprawionym cynamonem i miętą. Oto kolejny przepis w tej nucie. Składniki na dwie papryki: dwie duże papryki w ulubionym kolorze 300g zmielonego mięsa baraniego, lub wołowo-baraniego, jagnięcego – jak Wam się uda zdobyć. 5 ząbków czosnku papryczka chilli 1 średnia 

Paryka faszerowana cukinią i oliwkami

Składniki: 4 średniej wielkości papryki dowolnego koloru dwie nieduże cukinie 2 ząbki czosnku średnia, posiekana cebula 3 łyżeczki zmielonej soczewicy lub mąki po dwie łyżki posiekanych w plasterki czarnych i zielonych oliwek szczyptę mielonej kolendry szczyptę mielonego kminu rzymskiego szczyptę kurkumy sól pieprz 1 łyżeczka