Tag: krewetki

Tagliatelle z krewetkami i szparagami

Tagliatelle z krewetkami i szparagami

Łatwe w przygotowaniu, pyszne i aromatyczne Tagliatelle z krewetkami i szparagami. Składniki: 20 świeżych krewetek (lub mrożonych, ważne aby nie były przegotowane) 2 ząbki czosnku mała cebula mała słodka papryka ¼ małej cukinii 1/2 pęczka szparagów fioletowych  i 1/2 szparagów zielonych 2 łyżki masła zwykłego 

Makaron z krewetkami i kolendrą

Makaron z krewetkami i kolendrą

Makaron z krewetkami i kolendrą pozwoli Wam poznać sposób przyrządzania krewetek jakiego nauczyłem się w na warsztatach traktujących o owocach morza w studiu CookUp. Składniki: 300g świeżych lub mrożonych krewetek (nie gotowane, im większe tym lepsze) paczka makaronu ryżowego – najlepiej wstążki, ale nitki też dadzą radę 

Czarne spaghetti z owocami morza

Czarne spaghetti z owocami morza

Składniki: opakowanie czarnego spaghetti 1.5 łyżki masła łyżka oliwy 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki ok 100g ugotowanych wcześniej baby ośmiorniczek lub kalmarów 100g małży 100g dużych krewetek pół szklanki białego wina sól i świeżo mielony pieprz Czarne spaghetti z owocami morza zaczynamy od przygotowania