Sandwich z szarpaną gęsiną i modrą kapustą

Sandwicz z szarpaną gęsią i modrą kapustą, to idealny sposób na zagospodarowanie resztek z pieczonej gęsi – choć gdy Wam zasmakuje, możecie piec gęś specjalnie w tym celu 🙂

Składniki:

Gęś i kapustę podgrzewamy na wolnym ogniu pod przykryciem. Bułkę smarujemy rozpuszczonym masłem i tostujemy na złoty kolor.

Na spodniej części bułki układamy ser, następnie smarujemy majonezem lub sosem z zielonego pieprzu, układamy listki sałaty.

Następnie układamy szarpaną gęsinę, a na nią modrą kapustę. Górną część bułki smarujmy sosem BBQ i nakrywamy sandwicza.

Kapustę możemy zastąpić konfiturą z czerwonej cebuli, cheddar serem kozim, a gęś kaczką – będzie równie wspaniałe 🙂

Podajemy ze szklaneczką pszenicznego piwa lub lampką białego wina.

Smacznego!