Razowa pizza

Składniki na ciasto:

  • 330 g mąki razowej + co nieco do podsypywania
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 płaskie łyżeczki cukru brzozowego
  • 200 ml wody

Mąkę mieszamy z cukrem i solą.  Następnie w mące robimy dołek, wlewamy wodę, delikatnie mieszamy, a potem wyrabiamy (8-10 min).

Wyrobione ciasto zagniatamy w kulę, odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 min.

Dalej postępujemy  jak z pizzą z tego przepisu.

Smacznego!

Taka jak na zdjęciu z serem i wędliną raczej się na dietę nie nadaje 🙂

PS2. Dlaczego w cieście do pizzy nie ma drożdży? Dlatego że moje ciasto drożdżowe jak na razie nie nadaje się do publikacji. Jak już opanuję tajemnicę tego ciasta, to będą nowe przepisy. Jeśli Wam owo ciasto wychodzi możecie go śmiało użyć.