O grillowaniu słów kilka

O grillowaniu słów kilka

Słowem wstępu: O przygotowaniu tego wpisu myślałem już od jakieś czasu. To że pojawia się dopiero teraz jest spowodowane faktem, iż nie miałem w zeszłym roku zbyt wielu okazji do grillowania. Ale od początku. Za młodu były ogniska. Kiełbasa na patyku i ziemniaki z żaru. I 

Paella

Paella

Zgodnie z obietnicą, przedstawiamy Paellę – danie jedno… patelniowe w wersji z owocami morza. Składniki: 250 g ryżu Arborio 4 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka sosu rybnego łyżka sosu sojowego litr bulionu pół szklanki białego wina szczypta szafranu 400 g owoców morza – 

Zupa rybna Stifado

Zupa rybna Stifado

Zupę rybną jadłem tylko kilka razy w życiu. Pierwsza była niedobra, druga jeszcze gorsza. Obie były z ryb słodkowodnych i czuć było je bajorkiem, z którego te ryby pochodziły, a poza tym wiele smaku w nich nie było. Dopiero w zeszłym roku, w restauracji we