Tag: tagliatelle

Tagliatelle z krewetkami i szparagami

Tagliatelle z krewetkami i szparagami

Łatwe w przygotowaniu, pyszne i aromatyczne Tagliatelle z krewetkami i szparagami. Składniki: 20 świeżych krewetek (lub mrożonych, ważne aby nie były przegotowane) 2 ząbki czosnku mała cebula mała słodka papryka ¼ małej cukinii 1/2 pęczka szparagów fioletowych  i 1/2 szparagów zielonych 2 łyżki masła zwykłego 

Tagliatelle z sosem grzybowym i polędwiczkami

Składniki na dwie, konkretne porcje: polędwiczka wieprzowa po pół łyżeczki suszonego rozmarynu i tymianku pół opakowania makaronu tagliatelle mała śmietana 18% kilka suszonych grzybów 100g masła sól pieprz łyżka oleju ząbek czosnku 100g tartego parmezanu Polędwiczkę obieramy z błonek, nacieramy solą, pieprzem tymiankiem i rozmarynem i zostawiamy w lodowce na