Jarska Masala

Składniki:

  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • kilogram papryki świeżej (kolor dowolny)
  • 1 duża cebula
  • kilogram cukinii
  • 1 duża cebula
  • łyżeczka przyprawy Tandoori Masala
  • pół łyżeczki curry
  • sól
  • pieprz

Świeże  warzywa kroimy w kostkę i dusimy pod przykryciem wraz z pomidorami z puszki. Po 10 minutach od zagotowania się warzyw dodajemy curry i masalę. Dusimy warzywa do miękkości. Ugotowane w ten sposób warzywa podajemy jako wersję leczo – taką troszkę indyjską, ale genialny jest sos, który powstaje po zmiksowaniu całości na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku solą i ew. pieprzem i mamy doskonały sosik do grillowanych warzyw.

 

Ingredients:

  • 1 can of peeled tomatoes
  • 1 kilo of fresh pepper (any color)
  • 1 large onion
  • 1 kilo of zucchini
  • 1 large onion
  • 1 tsp spices Tandoori Masala
  • half a teaspoon of curry
  • salt
  • pepper

Cut fresh vegetables into cubes and cook, covered, along with canned tomatoes. After 10 minutes of boiling, add the curry and masala. Cook vegetables until tender. We can eat this dish as it is – it will taste like an Indian version of Hungarian Lecso or Provence Ratatouille. It’s also genius aa a sauce , you just have to blended it. Season to taste with salt and pepper if necessary, and we have an excellent sauce to grilled vegetables or red meat.