Tag: pierogi

Pierogi drożdżowe dwojga farszów

Pierogi drożdżowe dwojga farszów

Pierogi drożdżowe to wspaniała alternatywa zarówno dla tradycyjnych pierogów, jak i dla pasztecików. Praktycznie każdy farsz pierogów gotowanych, sprawdzi się w drożdżowych, a zapewniamy że będą wyglądały obłędnie na świątecznym stole. Przedstawiamy dwie wersje farszu: mięsny i pieczarkowy. Ciasto: 450 g mąki 150 ml ciepłego 

Czarne pierogi

Czarne pierogi

Czarne jak piekło, ale smakują niebiańsko 🙂 Składniki na ciasto: 3 szklanki (200 ml) mąki 1 szklanka wody łyżeczka soli opakowanie atramentu kałamarnicy Składniki na farsz: 100 g wędzonego łososia 250 g serka ricotta 2 łyżeczki świeżego koperku skórka otarta z jednej cytryny pieprz Składniki 

Pierogi ziemniaczane ze szpinakiem i rucolą

Składniki na ciasto: 1/2 kg ziemniaków 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 ząbek czosnku 50g tartego parmezanu 1 jajko pieprz szczypta gałki muszkatołowej Składniki na farsz: 200g pokruszonego sera pleśniowego garść rucoli dwie garście świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku Obrane ziemniaki gotujemy, aż będą miękkie, odlewamy i przykryte